wereldfotoalbum.nl

Tips voor de beste vakantiefoto’s met je smartphone

vakantie

Als ik op vakantie ben, wil ik altijd mooie foto’s maken. Ik neem dan altijd netjes mijn spiegelreflexcamera mee. Alleen is zo’n grote, goede camera niet altijd handig om mee te nemen tijdens diverse activiteiten die je onderneemt. Regelmatig sta ik uiteindelijk alsnog foto’s te maken met mijn smartphone. Hierdoor waren mijn vakantie kiekjes vaak niet echt wereldfoto’s. Na vele reizen en erupties van frustratie verder besloot ik om eens te onderzoeken hoe ik de beste foto’s kan maken met mijn smartphone. Aangezien ik vast niet de enige ben met dit probleem, leek het mij een goed onderwerp voor een blog!

Tip 1. Maak gebruik van hulpmiddelen

Het is een feit dat niet iedere smartphone uitgerust is met dezelfde fotografie mogelijkheden. Denk aan termen zoals een groothoeklens of een fish-eye. Daarnaast heeft ook niet iedere smartphone een functie die bibberende handjes corrigeert. Gelukkig zijn er vandaag de dag genoeg hulpmiddelen te vinden voor jouw smartphone. Er zijn bijvoorbeeld allerlei apps die je kunt installeren waarmee je eenvoudig jouw vakantiefoto’s kunt nabewerken. Daarnaast kun je online allerlei hulpmiddelen bestellen die speciaal ontwikkeld zijn voor smartphones. Zo vind je lenzen, statieven en meer voor een leuke prijs online.

Tip 2. Vermijd de zoomfunctie

Herken je dat? Je denkt een mooie foto te schieten, maar achteraf blijkt het kiekje ontzettend wazig. Ik heb echt ontelbaar veel foto’s van mijn vakantie moeten verwijderen, omdat het simpelweg niet te zien was wat ik nou vastgelegd had. Redelijk laat kwam ik tot de ontdekking dat regelmatig de zoom van mijn smartphone de boosdoener was. Daarom wil ik je echt adviseren om die hele zoomfunctie te vermijden als die net zo slecht is als bij mij. Het is dan een slimmer idee om een gewone foto te schieten en deze vervolgens bij te snijden. Dan heb je sneller een wereldfoto van jouw onvergetelijke vakantie.

Tip 3. Netjes schoon houden

Ten slotte wil ik je nog de tip meegeven om met enige regelmaat de lens van je smartphone schoon te maken. Met een normale camera moet je dit natuurlijk ook doen. Toch vergeten we gemakshalve dat de lens van een smartphone ook af en toe een schoonmaakbeurt kan gebruiken. Een schone lens kan namelijk het verschil maken tussen een mislukte foto en een wereldfoto van jouw vakantie. Gebruik je jouw smartphone echt veel om foto’s te maken tijdens de vakantie? Dan raad ik je zeker aan om op z’n minst één goed doekje hiervoor mee te nemen.

Gewapend met deze tips kun jij tijdens de volgende vakantie eenvoudig de beste foto’s maken met je smartphone!

Mobiele versie afsluiten