wereldfotoalbum.nl

Thailand bezoeken: een reisgids voor beginners

Reisgids Thailand voor beginners

Gegroet, beste reiziger. Ben je op zoek naar warme zandstranden, eilandhoppen en snikhete jungletochten? Of gewoon op een budget en op zoek naar een bestemming rijk aan betaalbare avonturen? Wat voor soort ervaring je ook zoekt, Thailand heeft het allemaal. Niet overtuigd? Leun dan achterover, ontspan en laat ons in dit artikel onthullen waarom je een rondreis Thailand zou moeten ondernemen.

Voorbereidingen

Het is geen geheim dat Thailand pijnlijk mooi is, maar dat wist je waarschijnlijk al. Laten we in plaats daarvan beginnen met uit te leggen wat een perfecte Thailand-gebonden reiziger maakt. Hoewel je alleen verplicht bent om zo fit te zijn als de activiteiten waaraan je wilt meedoen, moet je het goed doen in warm tot extreem vochtig weer, een zelfverzekerde zwemmer zijn om de turquoise wateren van Thailand niet te missen, en klaar zijn om te duiken, trekken, proeven, kajakken, klimmen, zeilen en zelfs  je een weg door het land te kickboxen!

 

Zorg ervoor dat je minstens 10-15 vakantiedagen hebt gespaard om het land in een aangenaam tempo te ervaren, zonder te haasten. Vergeet niet om een ​​paar belangrijke zinnen in het Thais te leren om jouw reizen gemakkelijker te maken, maar maak je geen zorgen te veel, want Engels wordt veel gesproken. En hoewel je Thailand het hele jaar door kunt bezoeken, is de beste tijd om daar naartoe te reizen tussen november en begin april, wanneer de regenval beperkt is en de temperaturen beheersbaar zijn.

Bezienswaardigheden in Bangkok

Dus je tour is volgeboekt, je koffers zijn ingepakt en je die vlucht naar Bangkok verzekerd. Het is tijd om de drukke straten en backroads van dit geweldige Zuidoost-Aziatische juweeltje te raken! Begin met een bezoek aan het Grand Palace van Bangkok, misschien wel de beroemdste bezienswaardigheid van de stad en het spirituele hart van het Thaise koninkrijk. Je zult zeker versteld blijven staan ​​van de indrukwekkende en ingewikkelde gebouwen van het paleiscomplex. En vergeet niet een bezoek aan de spectaculaire Wat Arun, die duizelingwekkend ligt aan de westelijke oever van de Chao Phraya-rivier. Of bezoek Wat Pho en bekijk de indrukwekkende liggende Boeddha voordat je doorgaat naar de tempel Wat Ratchanatdaram, waarvan het ontwerp naar verluidt is afgeleid van de metalen tempels die 2000 jaar geleden in Sri Lanka en India zijn gebouwd. Overweeg de timing van jouw bezoek voor het vallen van de avond, zoals de tempel echt verdooft in het donker.

Eilandhoppen

Ga vervolgens naar het zuiden en neem deel aan een klein eiland, spring en zwem of zeil tussen beroemde en verbluffend mooie inhammen. Rijd met langstaartboten naar Railey Beach in de Krabi-provincie in Thailand, beroemd om zijn steile kalkrotsen en dichte mangrovebossen, evenals de honderden eilanden op zee, waaronder de opmerkelijke Phi Phi-eilanden.

Mobiele versie afsluiten