wereldfotoalbum.nl

Voor de beste en mooiste in het vak

Nooit meer opslagproblemen met een SD kaart

Ken je dat gevoel, wanneer je een prachtige plek tegenkomt op vakantie en je het precies zo wilt vastleggen als hoe je het ziet, maar dat je camera je vertelt dat je niet genoeg opslagruimte hebt om die foto te kunnen maken? Ik heb al heel vaak met dat probleem te maken gekregen, net op momenten dan het niet uitkomt. Daarom kon ik mijn geluk niet op toen ik de oplossing vond: een SD kaart!

Hoelang bestaan ze al?

De afkorting SD staat voor Secure Digital en de kaart werd uitgevonden in 1999. Sindsdien is de technologie constant verbeterd en is ze inmiddels ontzettend geraffineerd, net zoals haar verpakking. Het asymmetrische ontwerp zorgt ervoor dat het meteen duidelijk is hoe het kaartje geïnstalleerd moet worden en het kunststof omhulsel van het kaartje zorgt ervoor dat je de technologie niet kan beschadigen met je vingers of eventueel stof.

Hoe werken ze?

Terug naar de technologie in dat handige omhulsel. Er bestaan SD kaarten van verschillende groottes. Het is eigenlijk heel simpel: hoe meer GB er op de verpakking staat, hoe meer je erop kan opslaan. Een SD kaart dient puur voor het opslaan van bestanden die je eigen opslagruimte niet meer aankan. Het zal je apparaat niet versnellen, maar is nog steeds heel handig.

Waar let ik op?

Iets om over na te denken wanneer je een SD kaart aanschaft is hoeveel bestanden je vaak opslaat. Een reportage van een tiental foto’s neemt haast geen plek in en hiervoor zal je dus ook een ‘kleinere’ (met minder GB en dus vaak ook goedkopere) SD kaart nodig hebben. Diezelfde SD kaart zal echter snel vol zijn als je je meesterwerk van 800 foto’s wilt opslaan. Denk hier dus over na bij het uitzoeken. De prijs zal waarschijnlijk ook omhoog naarmate je meer opslagruimte wilt.

De SD kaart is dus perfect als je zoveel foto’s kunt maken als je wilt. Je hoeft je geen zorgen meer te maken dat je opeens een nare melding krijgt. Ideaal!

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 wereldfotoalbum.nl

Thema door Anders Norén